Què passa amb l’estatut de l’artista?

10 maig 2024 | Notícies

Partint de la premissa que les condicions laborals dels professionals de la cultura necessiten un nou marc legal per a protegir-los de la precarietat, el passat 21 de març el Museu de l’Art Prohibit va organitzar un debat amb el títol ‘Què passa passa amb l’estatut de l’artista?’.

Per parlar del tema comptarem amb Alberto González Pulido (Consultor de propietat intel·lectual, assessor de dret mercantil i compliance i especialista en dret de la cultura i la llibertat d’expressió), Carmen Páez, Subsecretaria del Ministeri de Cultura, Anna Villaroya, llicenciada en Dret i Economia per la Universitat de Barcelona i doctora en Economia del Sector Públic, i coatura de l’informe sobre les condicions laborals i de vida dels professionals de la cultura encarregat per la Fundació la Caixa, i el cantant i compositor Gerard Quintana.

«Treballar per amor a l’art vol dir ser precari. […] No podem tenir pitjors condicions que altres sectors, el salari emocional no ha de ser una justificació per mantenir les condicions de precarietat». Amb aquestes paraules subratllava Carmen Páez, Subsecretaria del Ministeri de Cultura, la importància d’un Estatut de l’Artista que garanteixi unes condicions dignes per al sector cultural.

T’animem a recuperar el debat sencer a través del canal de Youtube del Museu de l’Art Prohibit: